Verkeer

Zeker in het verkeer

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Iedere dag weer vinden er maar liefst 600 verkeersongevallen plaats. Vaak is er gelukkig alleen materiële schade, maar de kans op persoonlijk letsel bij een ongeval is groot. Of u nu fietst, motor of autorijdt, u bent in het verkeer altijd kwetsbaar. Een goede ongevallen/opzittendenverzekering is dan ook zeker aan te raden. Een schadeverzekering inzittenden(SVI) is de meest uitgebreide dekking. Deze verdient dan ook onze voorkeur.

Autoverzekering

Als je een auto hebt, ben je wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Minimaal voor de wettelijke aansprakelijkheid. Met deze autoverzekering gaat het om de schade die je bij een ander kunt aanrichten met je auto. Niet alleen aan andere auto’s, ook aan bijvoorbeeld voetgangers en fietsers. Dit noemen we de WA-dekking. Die móet dus. Als je tenminste geen boete wilt krijgen. P.S. Het RDW controleert tegenwoordig heel streng!! Op het moment dat de auto op naam komt te staan dient er tegelijkertijd een verzekering te worden geregeld. Een dag later verzekeren levert een boete van 407 euro op!!

Wettelijke aansprakelijkheid

Met de WA – autoverzekering is alleen schade bij anderen verzekerd. Bij deze autoverzekering is schade aan je eigen auto valt nooit onder deze dekking. Daarvoor krijg je dan alleen een vergoeding als die de schuld van een andere WA-verzekerde is. Schade door jouw eigen schuld, of bijvoorbeeld door weersomstandigheden, is op de WA-autoverzekering niet gedekt.

 

Cascoverzekering

Wil je dat schade aan jouw eigen auto wel vergoed wordt, dan heb je een andere autoverzekering nodig, de zogenaamde cascoverzekering nodig. Deze uitbreiding van de WA-verzekering is er in verschillende varianten:

Beperkt casco(WA EXTRA)

De beperkt cascodekking wordt ook wel WA Plus, WA Extra of Minicasco genoemd. Hiermee is schade door dingen waar jij niets aan kunt doen gedekt. Bijvoorbeeld diefstal, brand en ruitschade. En schade door het weer, zoals stormschade en hagelschade. Ook een botsing met overstekende dieren valt onder deze dekking.

Volledig casco( ALL RISK)

De volledig cascodekking is de meest uitgebreide auto verzekering. We kennen deze polissen ook wel als ‘allrisk verzekeringen’. Daarbij is ook schade aan jouw eigen auto door een ongeluk dat je zelf veroorzaakt gedekt. Botsen, omslaan, slippen, van de weg raken… de schade die jouw auto erdoor oploopt valt onder de dekking. Ook vandalismeschade valt hieronder. Alleen als er iets niet goed is aan de auto zelf, of versleten, dat is ook op deze polis niet verzekerd.

Autoverzekeringen afsluiten

Als je een autoverzekering afsluit is het heel belangrijk om de mogelijkheden goed te vergelijken. De premie is van allerlei zaken afhankelijk: type auto, gewicht,pk’s, regio, leeftijd, bouwjaar, dekking, aantal schadevrije jaren, kilometers, eigen risico etc…

ECHTER HET BELANGRIJKSTE DAT HELAAS TEGENWOORDIG VAAK WORDT VERGETEN:

Goede voorwaarden

Geen terugval B/M korting bij vandalismeschade

3 jaar nieuwwaarde/ aankoopregeling

Onderzoek Bonus ladder bij terugval schuldschade

Geen toets 1,2,3 gelijk iemand aan de lijn

Onderhandeling met expert bij total loss

Alle verdere begeleiding bij schade

Wij verhalen uw schade als u alleen WA of WA extra bent verzekerd

Dubbele bonusbescherming bij meer dan 18 schade vrije jaren

Rechtsbijstand bij verkeersletsel

Een ongeval is bijzonder naar. Voor uzelf én voor uw medeweggebruiker. Zeker als daar persoonlijk letsel bij komt. Het kan zijn dat er een conflict ontstaat over de schuldvraag omdat niet gelijk duidelijk is wie het ongeluk heeft veroorzaakt. Dit maakt de zaak nog vervelender. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u dan terugvallen op deskundige juridische hulp.

Autoverzekering betaalbaar houden

Belangrijk om je premie autoverzekering laag te houden, is om geen schade te claimen. De premie wordt bepaald volgens een bonus-malussysteem. Schadevrij rijden wordt daarbij beloond met een steeds verder groeiende korting op de premie. Een schadeclaim zorgt ervoor dat je ‘terugvalt’ op de ladder. Dan ga je daarna meer premie betalen. Bij kleine schades is het soms verstandiger om die voor eigen rekening te nemen, dan die te claimen. De gevolgen van de terugval zijn dan groter dan het geclaimde schadebedrag.
Tip! Zet de dekking van All Risk pas naar WA Extra als het premievoordeel interessant is en als de dagwaarde van de auto dusdanig laag is dat u bij total loss zelf een andere auto kunt terugkopen. Veel verzekeraars praten over het terugzetten van de dekking als de auto ouder is dan 5 a 7 jaar. Het gaat niet om de ouderdom maar om de dagwaarde t.o.v. wat er in uw portemonnee zit en de premiebesparing. Laat u goed voorlichten.
Let op: Een bonusbeschermer, noclaimbeschermer is een mooie dekking daar de premie,korting gelijk blijft bij een schuldschade, echter de schadevrije jaren worden wel naar beneden bijgesteld. Dit kan nadelige gevolgen bij het overstappen naar een andere verzekeraar.
Tot slot: een aantal verzekeraars kent ook de 3 jaar aankoopregeling!! U krijgt gedurende 3 jaar na aankoop van de auto bij een BOVAG aangesloten bedrijf de aankoopwaarde uitgekeerd bij total loss of diefstal.

Neem Contact Op

Wij helpen u graag met al uw verzekeringsvragen. Vul het formulier in en wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

E-mail

info@dendekker-verzekeringen.nl

Telefoon

0416 - 27 22 21

Adres

Den Dekker Verzekeringen
van der Duinstraat 21
5161 BL Sprang-Capelle

Neem Contact Op