Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering: wel of niet?

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Als u overlijdt, betaalt de verzekeringsmaatschappij (een deel van) de kosten. Hierdoor worden uw nabestaanden niet opgezadeld met de hoge kosten van een begrafenis of crematie.

De gemiddelde kosten voor een begrafenis liggen tegenwoordig vanaf 10.000 euro en een crematie vanaf 8000 euro. Hoe hoog de kosten precies zijn, is afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Soorten uitvaartverzekeringen

Hieronder staan de meest voorkomende. Combinaties zijn ook mogelijk

 

=

Kapitaalverzekering

Bij overlijden krijgt u een bedrag uitgekeerd waarmee uw nabestaanden de uitvaart betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van de premie en de polisvoorwaarden.
=

Naturaverzekering

U ontvangt geen geld, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Veel verzekeringsmaatschappijen kennen een basispakket. Dit basispakket bevat de standaardonderdelen van een uitvaart. U kunt daarnaast een aanvullende verzekering afsluiten voor extra mogelijkheden.
=

Koopsom uitvaartverzekering

U legt eenmalig een bedrag in bij de verzekeringsmaatschappij. Van dat geld wordt (een deel) van uw uitvaart vergoed.
=

Zelf sparen

U spaart zelf op een rekening maandelijks bedrag bij elkaar, nadeel bij vroeg overlijden misschien niet genoeg gespaart
Vrije besteding van de uitkering bij overlijden
De Kapitaalverzekering keert bij overlijden een bedrag uit aan de nabestaanden. De verzekeringnemer bepaalt vooraf zelf aan welke nabestaande(n) uitgekeerd wordt. De uitkering is vervolgens vrij besteedbaar, dus kan gebruikt worden om de rekening van de uitvaartondernemer te betalen of voor andere kosten in verband met begrafenis of crematie.

Jaarlijkse stijging van het verzekerde bedrag
Om de stijging van de prijzen bij te houden, stijgt het verzekerde bedrag ieder jaar met 2%, ook na afloop van de premiebetalingsduur. Dit betekent dat het verzekerde bedrag in ongeveer 36 jaar is verdubbeld. Maar de prijs van een uitvaart zal dan ook zijn verdubbeld. De jaarlijkse stijging stopt in het jaar waarin de verzekerde 80 jaar wordt. In onderstaande grafiek kunt u het verschil zien tussen een gelijkblijvend verzekerd bedrag en een 2% stijgend verzekerd bedrag.

Extra verhoging mogelijk
De verzekeringnemer heeft de mogelijkheid om het verzekerde bedrag een keer per jaar met maximaal 10% extra te verhogen. Bijvoorbeeld omdat de wensen zijn veranderd. Op die manier komen de nabestaanden niet voor onverwachte kosten te staan. De verzekerde hoeft hiervoor geen gezondheidsverklaring in te vullen.

Mogelijkheden om dekking uit te breiden

Premievrijstelling bij overlijden
Tijdens de looptijd van de uitvaartverzekering kan de verzekeringnemer (degene die de premies betaalt) komen te overlijden. Om ervoor te zorgen dat de uitvaartverzekering voor de overige gezinsleden op dezelfde polis door blijft lopen kan premievrijstelling bij overlijden op het leven van de verzekeringnemer worden meeverzekerd. Hierdoor wordt na het overlijden van de verzekeringnemer premievrijstelling verleend. Voor deze dekking is een toeslag op de premie verschuldigd.

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid
De verzekeringnemer kan ook arbeidsongeschikt worden. Om ervoor te zorgen dat de uitvaartverzekering ook dan betaald kan blijven worden, kan premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid worden meeverzekerd. Is de verzekerde voor deze dekking voor 45% of meer arbeidsongeschikt, dan wordt (gedeeltelijk) premievrijstelling voor de polis verleend. Voor deze dekking is een toeslag op de premie verschuldigd

Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering dienen een aantal medische vragen te worden beantwoord.

Neem Contact Op

Wij helpen u graag met al uw verzekeringsvragen. Vul het formulier in en wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

E-mail

info@dendekker-verzekeringen.nl

Telefoon

0416 - 27 22 21

Adres

Den Dekker Verzekeringen
van der Duinstraat 21
5161 BL Sprang-Capelle

Neem Contact Op