web analytics

De “allerbeste hypotheek”

De “allerbeste hypotheek”

De “allerbeste hypotheek” in algemene zin bestaat niet, d.w.z. een product dat direct toepasbaar is op iedere situatie, is niet te vinden. De “allerbeste hypotheek” voor U bestaat wel degelijk, het vergt alleen enige moeite om uit te vinden hoe die er uit moet komen te zien.

De allerbeste hypotheek bevat een mix van elementen die tezamen het juiste product vormen, waarbij moet worden gedacht aan zaken als koste, rendement, flexibiliteit, fiscale aspecten, het risico dat u wel of juist niet wilt lopen en zekerheid.

Geen enkele hypotheekvorm of offerte is gelijk als het gaat om de persoonlijke balans van bovengenoemde aspecten. Het is en blijft moeilijk om offertes met elkaar te vergelijken en op basis van een onjuiste vergelijking een goede keuze te maken. Simpeler gezegd: een hypotheek bestaat niet uit een bedrag dat voor een bepaalde tijd tegen een (lage) rente wordt geleend, maar is onderdeel van uw leven, gebaseerd op bovengenoemde elementen.

De ervaring leert dat in de verkenningsfase de meeste winst te halen is. Want pas als de juiste keuzes zijn gemaakt, kunnen wij voor u aan de slag. Daarom zeggen we bij den Dekker Verzekeringen dan ook: je weet pas wat je gaat adviseren als je eerst goed geluisterd hebt.

Vraagt u een willekeurig aantal hypotheekadviseurs om een offerte, dan is de kans groot dat u zeer verschillende adviezen krijgt. U dacht misschien min of meer gelijke aanbiedingen te krijgen, maar de werkelijkheid is anders. Oorzaak: de benadering van het fenomeen hypotheek en uw persoonlijke omstandigheden en de daarbij gehanteerde uitgangspunten voor het advies zijn verschillend.

  • niet iedere adviseur heeft hetzelfde niveau wat betreft kennis en ervaring
  • veel adviseurs werken op provisiebasis en zijn afhankelijk van de verkoop van een bepaald hypotheekproduct
  • veel hypotheekadviseurs zijn meer verkoper dan adviseur
  • een advies is eigenlijk niet meer dan een offerte of een cijfermatig overzicht

Den Dekker Verzekeringen gelooft niet in instant-offertes: niet een formulier invullen en vijf minuten later een offerte.

Wij geven zelf geen adviezen meer, wij werken samen met regionale Hypotheekspecialisten.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.